Frederik Major Paull Knott (° 28 augustus 1916 – 17 december 2002) was een Engels toneelschrijver, vooral bekend van de toneelthriller ‘Dial M for Murder’ (U spreekt met uw moordenaar).

Knott werd geboren in Hankoc (China). Hij volgde zijn opleiding van 1929 tot 1934 aan de Oundle School en behaalde later een licentiaatsdiploma in de rechten aan de universiteit van Cambridge. Hij diende in het Britse leger van 1939 tot 1946 en klom op tot de rang van majoor. Uiteindelijk verhuisde hij naar de Verenigde Staten.

Hoewel zijn meest succesvolle toneelstuk, 'Dial M for Murder', een echte hit was op het podium, was het oorspronkelijk eigenlijk een BBC-televisie-productie. Als theaterstuk ging het in juni 1952 in première in het Londense Westminster Theatre (regie: John Fernald / acteurs: Alan MacNau Alan MacNaughtan en Jane Baxter). Deze productie was nadien succesvol in het Plymouth Theater in New York City.
Knott schreef ook het scenario voor de film (1954) die Alfred Hitchcock verfilmde voor Warner Brothers (met Ray Milland en Grace Kelly).

In 1960 schreef Knott de thriller 'Write Me A Murder'. Deze thriller ging in première in oktober 1961 in het Belasco Theatre (New York). De regie was in handen van George Schaefer met in de hoofdrollen Denholm Elliott en Kim Hunter.

In 1966 stond Knott's toneelstuk 'Wait Until Dark' op het programma van het Ethel Barrymore Theatre in Broadway (regie: Arthur Penn). De film met Audrey Hepburn in de hoofdrol verscheen in 1967.

Knott stierf in New York City in 2002.

De volgende producties van het Tiens Trac Theater zijn van de hand van deze auteur:
U spreekt met uw moordenaar (THRILLER | 1958)