Bert Vannieuwenhuyse studeerde in 1998 af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Sindsdien werkte hij als acteur voor televisie en theater. Hij was een tijdlang te zien in 'Thuis', 'Familie', 'Spoed' en 'Emma'. Hij vertolkte gastrollen in een handvol Vlaamse series en films. Daarnaast werkt hij ook in het theater. In het begin van zijn carrière stond hij een aantal keer op de planken bij het Raamteater, onder andere aan de zijde van de in 2009 overleden Nand Buyl. Zij speelden samen onder andere de alom geprezen voorstelling 'Visiting Mr. Green'.

Later was Bert te zien in de wervelende theatermonoloog 'De Schreeuw van Ensor'. Hij maakte deze monoloog over de beroemde Oostendse schilder James Ensor in samenwerking met Geert Vermeulen, de scenarist van de succesvolle één-series 'Katarakt' en 'In Vlaamse Velden'. Daarnaast was Bert aan het werk bij DE MAAN, het figurentheater uit Mechelen. Bij DE MAAN maakte hij samen met Willem Verheyden en Tom Kestens (Lalalover) de hartverwarmende kindervoorstelling 'De Jongen', een wondermooi verhaal over een ongewone vriendschap tussen een jongen en zijn geit.

De laatste jaren is Bert intensief bezig met de uitbouw van zijn eigen gezelschap HET WORM. Dat theatercollectief, dat hij in 2009 met Griet Desutter en Arlette Sterckx oprichtte, brengt eigentijds teksttheater.

Bert regisseerde in diverse amateurtoneelkringen al voorstellingen van Engelstalige auteurs. Hij heeft een zwak voor de intelligente humor waar de Angelsaksische literatuur zo van doordrongen is. Na teksten van Tom Stoppard, Nicky Silver, Alan Ayckbourn, Neil Simon en Woody Allen, pakt Bert met 'Foei Minister!' voor het eerst een stuk van Ray Cooney aan.

 

Deze regisseur nam de regie op zich tijdens de volgende producties van het Tiens Trac Theater:
Foei, minister! (komedie | 2014)