Curriculum vitae

Karel Tosseyn (° 19 juli 1946) zette zijn eerste "belangrijke" toneelstappen in zijn geboortestad Leuven bij de "Koninklijke Toneelkring De Dijlezonen". Hij speelde zijn eerste rol als Valère de aanbidder in het stuk "Diplomaten op het oorlogspad".
Nadien trad hij op bij "De Gulden Palm" en "De Goudbloem".

Later werkte hij te Leuven nog mee aan successen als "Van de brug af gezien", "De kat op het spek", "Het lijk is zoek" en "De Paradijsvogels". In 1982 zou hij definitief afscheid nemen van de "Koninklijke Toneelkring de Dijlezonen".

Toen Karel zich in 1981 bij het Koninklijk Vlaams Toneel aansloot, had hij reeds 26 stukken op zijn palmares staan. Hij debuteerde bij het Koninklijk Vlaams Toneel in "Wanneer heb je mijn moeder voor het laatst gezien?".

Waar de meeste toeschouwers op dit ogenblik Karel het best kennen in komische rollen, moeten we toch vermelden dat hij zich ook in het meer ernstige werk niet laat kennen.

Met het Koninklijk Vlaams Toneel behaalde Karel Tosseyn successen in onder andere "Pygmalion" (het openingsstuk in het Studiotheater), "Mijne schoonzoon is ‘n Ollander", "De Goede Dokter" en vooral "De Wesp", waarin hij het "slachtoffer" speelde.

Geregeld voert Karel de regie bij gezelschappen in de nabijheid van Diest. Zo is hij huisregisseur bij de toneelvrienden uit Webbekom.

Sinds enkele jaren is hij binnen het bestuur van KVT verantwoordelijk voor de bar en zetelt hij in het keuzecomité.

Karel overleed op 13 november 2019 op 73-jarige leeftijd..

 

Deze regisseur nam de regie op zich tijdens de volgende producties van het Tiens Trac Theater:
Drinken de goden Duvel? (Volkse komedie | 2002)