Kevin Caers werd geboren op 26 januari 1981.

Het duurde niet zo heel lang voor zijn ouders wisten dat Kevin graag in de “spotlights” stond. Zijn eerste stappen richting podium zette hij dan ook op familiefeestjes en de jaarlijkse grote barbecue, waar hij familie en kennissen graag liet lachen met allerhande playbacks en kleine acts. Deze beperkten zich meestal tot liedjes of grappen van Urbanus of Frank Dingenen, maar… de grappen werden wel tot in de puntjes voorbereid.

 

Ook bij de jeugdbeweging liet hij zich graag opvallen. Het duurde niet lang of hij stal ook de show op de jaarlijkse bonte avonden met teksten die soms werden geschreven door zijn vader.

Rond zijn 16de begon Kevin aan een opleiding “woord en toneel” aan de muziekacademie in Tienen. Dankzij proeven die hij op voorhand aflegde, mocht hij onmiddellijk starten in de laatste 3 jaren, waardoor hij “gelukkig” 6 jaren tegelijk kon overslaan.

Vanaf toen heeft de toneelmicrobe lelijk huisgehouden. Hij speelde de ene na de andere rol, telkens bij verschillende groepen. Zo speelde hij verschillende jaren tot wel 4 stukken per seizoen. Hij speelde onder andere in Ransberg, Kersbeek, Kortenaken, Hoegaarden, Aarschot, Diest, Antwerpen en Sint-Truiden .

 

In 2009 startte Kevin ook de 3-jarige opleiding “Regie- en podiumkunsten” in Scherpenheuvel, gegeven door Magda van der Aa. Hij bewerkte als eindwerk de klassieker “Tartuffe”, een komedie van Molière. De bewerking staat nu geregistreerd bij sabam. Een jaar later startte Kevin met de naschoolse opleiding “theater maken” aan de R.I.T.S. in Brussel. En ondertussen heeft ook de regie-microbe hem te pakken. “Het is zo veel meer dan een hobby… het is een passie” is dan ook een zin die je meermaals hoort in theaterkringen.

 

 

Deze regisseur nam de regie op zich tijdens de volgende producties van het Tiens Trac Theater:
Daar gaat de bruid (blijspel | 2017)