Paul werd geboren in Aalst op 21 augustus 1952.

Hij begon te acteren bij het studentencabaret "Mercurius", waarvoor hij ook sketches schreef. Daarna werd hij medestichter van cabaret "Comsada". In de jaren 70 waagt hij zich aan het schrijven van twee toneelstukken, maar tot 1980 bleef hij actief als acteur bij diverse toneelverenigingen. In 1981 zet hij zich weer aan het schrijven. Zijn definitieve doorbraak kwam er met "Schafttijd", dat bij het Fakkeltheater te Antwerpen in 1985 liefst drie seizoenen lang geprogrammeerd werd. "Hora Est" ging bij de KVS te Brussel in 1986 in première. Eén jaar later speelde men er "De Tuinman".

Hij schrijft nu regelmatig samen met Guy Didelez en het schrijverscollectief De Scriptomanen, waaruit de auteursvereniging Codi is ontstaan. Sinds een paar jaar heeft hij van het schrijven zijn beroep gemaakt. Volgens SABAM en ALMO is hij sinds negen jaar de meest gespeelde auteur in het Vlaams amateurstheater. Met zijn monoloog "Bert" en met "De Zetel" trok hij zelf met enorm succes doorheen Vlaanderen.
Hij schreef ook voor tv. Zo was hij coscenarist van de VTM - reeks "Wat nu weer?" en het VRT - feuilleton "Hotel Hotel". Als acteur was hij o.m. te zien in "Familie", "Editie", "Wittekerke" en "Samsonsoap".

Hij kreeg tot dusver verscheidene onderscheidingen voor "De Tuinman", "Bert" en "Pak in, Stap uit".

De volgende producties van het Tiens Trac Theater zijn van de hand van deze auteur:
Klachten (lichte zedenkomedie | 2019)
Schat, je bent een schat (Blijspel | 1997)